Geschiedenis Keistad Rollers

De Keistad Rollers zijn al sinds 1992 een feit. De club heeft een rijke historie met een enorm aantal vrijwillligers, superhelden en keisterke spelers. Een kijkje in onze geschiedenis..! 

In het begin
In de vroege jaren ’90 speelde een jonge Matthijs van Suchtelen voor het eerst rolstoelhockey op de Mytylschool in Huizen. De sport bestond al een tijdje in Nederland, maar in Amersfoort en omstreken was er nog geen organisatie rondom de sport. Daar moest verandering in komen, vonden Matthijs en zijn vader!

Met ongekende passie gingen de heren van Suchtelen aan de slag. Met flyers en speeches wisten zij veel rolstoelgebruikers enthousiast te maken, en al snel werd er een accomodatie gevonden. De eerste trainingen vonden plaats in Sporthal Schuilenburg, en later verhuisde de nieuwe club  naar een sporthal aan de Dopheide in Kattenbroek. Met behulp van vrijwilligers, ouders en de helden van Taxi Hop te Baarn (die in de vroege jaren gratis vervoer naar de trainingen verzorgden!) begon de club vorm te krijgen! 

De Keistad
De club begon als onderdeel van FASE, de Federatie Aangepaste Sporten Eemland. Maar al snel werd duidelijk dat het team een eigen naam wilde. Er werden verschillende opties aangedragen, waaronder The Rolling Stones. Uiteindelijk werd er met veel enthousiasme gekozen voor de Keistad Rollers. 

De naam refereert natuurlijk naar onze thuisbasis, de Keistad: Amersfoort. Een zekere Everard Meyster sloot in 1661 een weddenschap af dat hij de Amersfoorters zo ver zou krijgen om een grote kei uit de IJstijd vanaf de Utrechtse Heuvelrug naar de stad te slepen. Dat lukte hem, en de kei is nog steeds in Amersfoort te bewonderen! De samenwerking en de lef die nodig waren om de kei naar Amersfoort te brengen, staan ook centraal in onze club! 

Groei en ontwikkeling
Sinds die goede oude tijd is er veel gebeurd. Zo zijn de Keistad Rollers inmiddels aangesloten bij de GSVA (Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort), en zijn we verhuisd naar Sporthal Rustenburg te Amersfoort.  We hebben veel fantastische vrijwilligers ontmoet, zonder wie we nooit hadden kunnen groeien, en we hebben een indrukwekkend aantal keisterke spelers in onze teams.

Inmiddels hebben we ook een handrolstoel team, en hebben de elektrische rolstoelhockeyers er een tweede team bij. Met de tijd hebben we veel successen behaald, zowel op als buiten het veld, met als mijlpalen onze promotie naar de Hoofdklasse en de verkiezing tot Uniek Sporttalent 2018. Stiekem zijn we best een beetje trots op onze geschiedenis, en we hopen dat we er nog veel verhalen aan toe mogen voegen!